Still working on the backlog of tickets. Please bear with me. If you have a licence-ticket that needs urgent attention update it to push it up.

Radio / Radar Height

Discussion about Problems.
Forum rules
If you have technical Problem, please open a ticket: https://www.spadnext.com/discover/how-to/get-help.html

Do NOT hijack other people threads, until you have exactly the same problem!
User avatar
c0nnex
Site Admin
Posts: 5058
Joined: 10 Mar 2015, 21:52
Location: Munich, Germany
Contact:
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by c0nnex » 31 Jan 2020, 13:29

Can someone please check with .27 if the issue is still there?

Hussman
Passenger
Posts: 7
Joined: 13 Jan 2020, 18:14
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by Hussman » 31 Jan 2020, 14:03

Hi, Would love to help but my flight sim PC died yesterday. I think the PSU has blown.

Will try to get fixed ASAP, but can't help until then, apologies.

Guy

User avatar
thedazman
Betatester
Posts: 1712
Joined: 28 Mar 2015, 10:47
Location: United Kingdom
Contact:
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by thedazman » 31 Jan 2020, 14:05

c0nnex wrote:
31 Jan 2020, 13:29
Can someone please check with .27 if the issue is still there?
Sure I’ll test it tonight, will this change reduce the amount of radio height data sent to FIPs too?

I am using offset values with fractions to adjust the radio height antenna to ground differential with the wheels to ground I don’t think going to integers will be a problem if anything may reduce some bandwidth use

Daz
"theDAZman" aka "theGFXguy"
Image
https://fipgauges.com

User avatar
c0nnex
Site Admin
Posts: 5058
Joined: 10 Mar 2015, 21:52
Location: Munich, Germany
Contact:
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by c0nnex » 31 Jan 2020, 15:23

thedazman wrote:
31 Jan 2020, 14:05
Sure I’ll test it tonight, will this change reduce the amount of radio height data sent to FIPs too?
Yes it does. It will limit the updates to full meters/feet changes.

User avatar
thedazman
Betatester
Posts: 1712
Joined: 28 Mar 2015, 10:47
Location: United Kingdom
Contact:
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by thedazman » 31 Jan 2020, 17:28

Ok thanks I’ll have to change the bml offset controls on my GPWS gauge as it’s uses fractions to fine tune the radio height to ground, wheels to ground diff. It will be less accurate but within a foot so don’t think it will be noticed.

I recon there might still be some Lag on the radio panel as I was still getting minor lag when changing format to “0” hopefully keeping it to integers in the core code will stop it buffering on the radio

Daz
"theDAZman" aka "theGFXguy"
Image
https://fipgauges.com

User avatar
thedazman
Betatester
Posts: 1712
Joined: 28 Mar 2015, 10:47
Location: United Kingdom
Contact:
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by thedazman » 31 Jan 2020, 20:18

I'm still getting RADIO HEIGHT fractions in beta.27 and it still lags behind on the Radio Panel, but not as bad as it was.

If I set format to "0" then it doesn't lag, but it isn't clean integers only getting through to the panel

Daz
"theDAZman" aka "theGFXguy"
Image
https://fipgauges.com

Hussman
Passenger
Posts: 7
Joined: 13 Jan 2020, 18:14
Status: Offline

Re: Radio / Radar Height

Post by Hussman » 16 Feb 2020, 22:09

Hi,

Just to update you all.

My PC died and having spent a lot of time and money trying to fix it I've discovered it was a powered usb hub from Amazon which was causing the issues.

Anyway, looks like my flight sim is working again.

I've tried the new configuration and I'm delighted to say it now works far better.

Thank you to both of you for your time and patience in sorting this out for me.

Many thanks.

A happy simmer.

:)

Post Reply