SPAD.neXt 0.9.6.50 has been released to public

Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Discussion about special hardware
mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 01:42

I am trying to calibrate a USB Quadrant together with a Quadrant(Yoke)
In trying to do this and place the spoilers in the left lever of the USB Quadrant, the lever not only activates the spoilers when used, but the yoke moves to the right in stead of not moving at all. Now this does not happen if I activate the spoiler on the right lever, using the same settings.

Another thing that is happning is that if the left lever is left without any sort of programmed event( spoiler or whatever) when it is activated, the yoke moves? if no event is programmed why is this happening?

Aprreciate some help

lesoreilly
Captain
Posts: 153
Joined: 31 Jul 2015, 01:07
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by lesoreilly » 04 Jan 2019, 02:53

Check your Sim :) --- usually this is due to the simulator having assigned events. Also if your running other software Like FSUIPC then you also have to make sure nothing is assigned.

Finally double check you don't have 2 assignments on Spad -- however I will put money on the Sim having events assigned :)

mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 03:09

How do I check if the simulator has assigned events? sorry but I am new to this and appreciate your help. I am not running FSUIUPC

mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 03:31

SPAD.next opening pae screen reads at the bottom right corner 0.00/s 0.00/s 0.00/s is this what you mean that APAD might have 2 assignments?

mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 03:36

SPAD front opening page reads in the bottom right corner: Events 0.00/s 0.00/s 0.00/s is that what you mean that SPAD might have 2 asignments?

User avatar
thedazman
Betatester
Posts: 1598
Joined: 28 Mar 2015, 10:47
Location: United Kingdom
Contact:
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by thedazman » 04 Jan 2019, 08:03

Go into your sim controller settings select your device from the device list and remove axis assignments.

Regards Daz
"theDAZman" aka "theGFXguy"
Image
http://www.fipgauges.com

mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 16:36

Hello,
Checked all Axis asignments and all had already been removed, so apparently that is not the isuue causing the problem.
Noticed on the Assign Device List at SPAD that:
The Pro Flight Multipanel has 18 Events and is ID
The Pro Flight Switch Panel has 19 Events and is ID
The Pro Flight Radio Panel has 19 Events and is ID
However
The Pro Flight Yoke with 23 Events is not ID
The Pro Flight Rudder Pedal has 3 Events and is not ID
The Pro Flight Quadrant has 3 Events and is not ID

lesoreilly
Captain
Posts: 153
Joined: 31 Jul 2015, 01:07
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by lesoreilly » 04 Jan 2019, 16:57

If you're sure you don't have any events on the AXIS assigned in the SIM then you need to also make sure your not running the Logitech/Saitek software either. Also do you have FSUIPC installed???

Maybe for better help you could list what simulator you're using? What Airplane you're using? What Add-ons do you have --- ie FSUIPC or other applications that are able to send control commands to the simulator.

User avatar
thedazman
Betatester
Posts: 1598
Joined: 28 Mar 2015, 10:47
Location: United Kingdom
Contact:
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by thedazman » 04 Jan 2019, 17:47

What happens when you operate the controls with SPAD NOT running?

Daz
"theDAZman" aka "theGFXguy"
Image
http://www.fipgauges.com

mameni
Flight Attendant
Posts: 12
Joined: 11 Apr 2018, 19:36
Status: Offline

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

Post by mameni » 04 Jan 2019, 18:45

"What happens when you operate the controls with SPAD NOT running?" Very good question:
Looking at the VC of a VL_B737 500
The un configured left lever of the USB Quadrant,when placed at its center position, keeps the yoke at the center, when held to the bottom moves the Yoke to the right,and when taken to the top moves the yoke to the left.
The un configured center lever of the USB Quadrant, moves the yoke up and down
And the Right Lever configured to move the spoiler will not move the spoiler at all

I am using P3Dv4.3
No Logitech/Saitek software or drivers
Have FSUIPC5 on my C drive

Please don't hesitate to send you replies cause this issue is just driving me crazy
Regards

Post Reply