Saitek throttle quadrant reversers

Discussion about special hardware
CaptHunt
Flight Attendant
Posts: 21
Joined: 09 Aug 2018, 08:40
Status: Offline

Saitek throttle quadrant reversers

Post by CaptHunt » 10 Aug 2018, 09:05

I need a little help setting up the thrust reversers on my saitek throttle quadrant. As near as I can tell, FSX:SE triggers them if you hold down F2 and trigger the Rapidly Reduce Throttle command for a second or two. I've tried assigning that command to the reversers on my quadrant in the Sim's control configs, but the reversers don't open when I push the throttle levers all the way down. I looked at setting them up in SPAD, but I'm utterly lost.

User avatar
c0nnex
Site Admin
Posts: 4867
Joined: 10 Mar 2015, 21:52
Location: Munich, Germany
Contact:
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by c0nnex » 10 Aug 2018, 14:40

What exactly did you assign to it?

CaptHunt
Flight Attendant
Posts: 21
Joined: 09 Aug 2018, 08:40
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by CaptHunt » 11 Aug 2018, 05:59

sorry, the actual command in FSX is listed as "Throttle (decrease quickly)." I tried to assign it to button 8 (middle reverser) on my quadrant.

User avatar
Oz Flyer
Betatester
Posts: 673
Joined: 23 Sep 2015, 10:10
Location: YMMB, Melbourne, Australia
Contact:
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by Oz Flyer » 12 Aug 2018, 14:03

Hi CapHunt,

I Have this setup:-
--Button Press
----Send "THROTTE1_DECR-Event (Parameter Value: 16383)"

--Button Released
----Sent "THROTTLE1_CUT-Event (Parameter Value: 0)




<BaseEvent xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" BoundTo="QUADRANT_LEFT_REVERSE" xmlns="http://www.fsgs.com/SPAD">
<EventDefinitions>
<EventDefinition Trigger="VALUEON">
<EventActions>
<EventActionControl TargetDataDefinition="SIMCONNECT:THROTTLE1_DECR" Value="16383" ValueOperation="Set" />
</EventActions>
</EventDefinition>
<EventDefinition Trigger="VALUEOFF">
<EventActions>
<EventActionControl TargetDataDefinition="SIMCONNECT:THROTTLE1_CUT" Value="0" ValueOperation="Set" />
</EventActions>
</EventDefinition>
</EventDefinitions>
</BaseEvent>
David
OZ Flyer
Near YMMB
40+ year of Flight Siming.
subLOGIC/Microsoft Flight Sim/DTG, Microsoft Flight, DTG FSW.

CaptHunt
Flight Attendant
Posts: 21
Joined: 09 Aug 2018, 08:40
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by CaptHunt » 12 Aug 2018, 22:42

that worked, thanks. That also answer's my next question, which was how to set each throttle up individually

ozflyer
Flight Attendant
Posts: 14
Joined: 02 Jan 2018, 05:56
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by ozflyer » 27 Aug 2018, 11:49

Oz Flyer wrote:
12 Aug 2018, 14:03
Hi CapHunt,

I Have this setup:-
--Button Press
----Send "THROTTE1_DECR-Event (Parameter Value: 16383)"

--Button Released
----Sent "THROTTLE1_CUT-Event (Parameter Value: 0)




<BaseEvent xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" BoundTo="QUADRANT_LEFT_REVERSE" xmlns="http://www.fsgs.com/SPAD">
<EventDefinitions>
<EventDefinition Trigger="VALUEON">
<EventActions>
<EventActionControl TargetDataDefinition="SIMCONNECT:THROTTLE1_DECR" Value="16383" ValueOperation="Set" />
</EventActions>
</EventDefinition>
<EventDefinition Trigger="VALUEOFF">
<EventActions>
<EventActionControl TargetDataDefinition="SIMCONNECT:THROTTLE1_CUT" Value="0" ValueOperation="Set" />
</EventActions>
</EventDefinition>
</EventDefinitions>
</BaseEvent>
GDay Mate - Need some help.

I have the CH throttle quadrant. I want to configure the middle two levers as throttle1 and throttle2 and if they move back past the detent activate the reverse thrusters, and then come out of reverse thrust when pushed forward into the detent position.

What is the best way to achieve that with spad.next?.

lesoreilly
Captain
Posts: 188
Joined: 31 Jul 2015, 01:07
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by lesoreilly » 27 Aug 2018, 19:59

What is the behaviour function of the CH when you go into that location?? is it just Axis or is it a button? This will probably have an effect on the response.

ozflyer
Flight Attendant
Posts: 14
Joined: 02 Jan 2018, 05:56
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by ozflyer » 28 Aug 2018, 11:50

lesoreilly wrote:
27 Aug 2018, 19:59
What is the behaviour function of the CH when you go into that location?? is it just Axis or is it a button? This will probably have an effect on the response.
It's an axis.

lesoreilly
Captain
Posts: 188
Joined: 31 Jul 2015, 01:07
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by lesoreilly » 28 Aug 2018, 19:52

Have you tried the option for a Throttle with Reverser in the Standard Axis assignments?

ozflyer
Flight Attendant
Posts: 14
Joined: 02 Jan 2018, 05:56
Status: Offline

Re: Saitek throttle quadrant reversers

Post by ozflyer » 29 Aug 2018, 12:06

lesoreilly wrote:
28 Aug 2018, 19:52
Have you tried the option for a Throttle with Reverser in the Standard Axis assignments?
No, is that in P3D ?. I am on V4.

Or is it an option in SPAD.next?.

Post Reply