For PMDG 737 NGXu support the SPAD.neXt Beta 0.9.7 is needed.
An updated LVAR bridge setup with Prepar3d v5 support is available at https://www.spadnext.com/download/SPAD. ... .Setup.zip

Search found 66 matches

by zkiwi
13 Jul 2020, 23:37
Forum: General
Topic: Radio knobs too fast
Replies: 4
Views: 36

Re: Radio knobs too fast

c0nnex, Thanks, the alpha update and ability to set the poll rate on the radio panel has fixed one of the main issues i have been facing trying to easily set frequencies without too large of a jump or too much sensitivity. I am using a poll rate of 100ms and it is lovely and smooth. As i get used to...
by zkiwi
10 Jun 2020, 06:45
Forum: Bugs / Problems
Topic: simconnect
Replies: 3
Views: 152

Re: simconnect

I get the same thing and think it may be that when P3D crashes SimConnect is not closed and continues to sit in the background doing nothing. If you shut down Spad and restart both Spad still wont see the info from the new P3D session. The only way to fix it ( for me) is to reboot the flight sim com...
by zkiwi
03 Jun 2020, 08:14
Forum: General
Topic: Any easy way to do this?
Replies: 4
Views: 174

Re: Any easy way to do this?

Just use the default Simconnect profile. While it is for 4 engines it works with the Carenado C172N.
by zkiwi
15 Apr 2020, 09:35
Forum: General
Topic: Prepar3D v5 and SPAD.next
Replies: 31
Views: 5751

Re: Prepar3D v5 and SPAD.next

I have installed Spad both on my main FS computer and on the networked one which basically runs my FIPs and panel and both are working. You need to manually copy across the appropriate bridge file(s) and edit the dll.xml to start the bridge files but it working fine with my A2A C182. Plane detection...
by zkiwi
20 Sep 2019, 21:51
Forum: Bugs / Problems
Topic: ADF inactive to active
Replies: 5
Views: 671

Re: ADF inactive to active

It depends on the aircraft and how it is modelled. For the default aircraft it is possible to display the standby freq on the right display, adjust the value with the knobs and then use the button to transfer between standby and active. Some add on aircraft either directly change the active freq or ...
by zkiwi
01 Mar 2019, 20:20
Forum: Bugs / Problems
Topic: KeyPress not working
Replies: 13
Views: 1556

Re: KeyPress not working

Which exact button are you trying to assign? I have pause assigned to one of my throttle quadrant buttons and it is working fine. I am running Spad on a client machine and P3Dv4.4 on the server machine. I'll upload my assignment as a snippet
by zkiwi
23 Feb 2019, 20:37
Forum: Bugs / Problems
Topic: KeyPress not working
Replies: 13
Views: 1556

Re: KeyPress not working

I just gave it a try in P3D V4 with FS Flying school and allocated CRTl+SHIFT+Z and CTRL+SHIFT+D to a spare throttle quadrant button and it worked fine. I also use button presses for some yoke buttons that change view settings ( i couldn't find the event name to do it so just went with the button co...
by zkiwi
11 Feb 2019, 07:30
Forum: Bugs / Problems
Topic: Avionics frequently disconnecting
Replies: 2
Views: 476

Re: Avionics frequently disconnecting

I have the same issue in the Carenado C114 Commander in P3D v4.4

I managed to stop it by deleting the switch assignment for the avionics switch and then reloading it. So far no issues.
by zkiwi
04 Jan 2019, 22:06
Forum: Hardware
Topic: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant
Replies: 16
Views: 3354

Re: Calibrating Pro Quadrant USB Quadrant

There is an option in P3D to enable/disable controllers. Sorry but i don't have P3D up at the moment but if you go in to options, general settings it is the very bottom setting ( Controllers i think) and the option to deselect (untick) is the very bottom one. ONly do this if you don't use P3D for an...
by zkiwi
04 Jan 2018, 20:00
Forum: Bugs / Problems
Topic: Error while starting SPAD.neXt
Replies: 17
Views: 4487

Re: Error while starting SPAD.neXt

Do you have Simconnect correctly installed and iff so what versions? ( Check in your Program Apps in Control panel or settings. It sounds as if SimConnect is not running. Have you run the Simconnect test in Spad to ensure it is recognised by the program?